Nikada se ne treba unapred predavati i očajavati


Reč je o Stivenu Bredberiju (Steven Bradbury), australijskom reprezentativcu u brzom klizanju na kratkim stazama koji je tokom olimpijskih igara u Solt Lejk Sitiju 2002. godine izazvao veliku pažnju i postao heroj publike. Naime, on je bio svestan da više nije bio u rangu najboljih takmičara, pa je klizajući na začelju grupe čekao svoju šansu. I uspeo je da iskoristi tu šansu, videćete na koji način. Neki bi to nazvali slučajnost, neki sreća, ali ja mislim da je njegova tajna u zakonu privlačenja, odnosno u mogućnosti da svojom velikom željom oblikuje stvarnost. Želja mu se ispunila na veoma zanimljiv način.
A sada pogledajte scenario koji je Stivenu Bredberiju doneo neverovatan uspeh:
·         Stiven je pobedio u svojoj kvalifikacionoj trci i plasirao se u četvrtfinale.
·         U četvrtfinalu je klizao na začelju grupe. U poslednjem krugu jedan takmičar ispred njega je pao, pa je Stiven stigao treći na cilj. Međutim, jedan takmičar koji je stigao pre njega je bio naknadno diskvalifikovan, tako da je Stiven prošao u polufinale.
·         Već u polufinalu je znao da nije po svojoj formi dorastao ostalim takmičarima, tako da je opet sve vreme klizao na začelju. U poslednjem krugu, pala su trojica takmičara ispred njega, pa je Stiven stigao drugi i ušao u finale.
·         A u finalu je opet klizao na začelju i… pogledajte sami šta se dogodilo.

I
šta uopšte može da se kaže nakon ovakve priče, osim da je u životu sve moguće! Nikada se ne treba unapred predavati i očajavati. Samo mislite pozitivno i imajte velike želje, a onda je moguće da se sve zvezde poklope i da nam Univerzum na najčudnije načine ispuni želju!
Ova priča nosi još jednu značajnu poruku koju potencira i sam Stiven u svojim motivacionim predavanjima koja sada drži po celom svetu. Bitno je da sebe dovedemo u situaciju da nam Univerzum pomogne. Nije Stiven direktno iz svog kreveta došao na olimpijske igre. Tome su prethodile godine i godine ozbiljnog treninga. Ali kada je jednom doveo sebe u okruženje gde je sve moguće, ostalo je uradio zakon privlačenja. Dakle, iako znamo za TAJNU i zakon privlačenja, od nas se očekuje akcija! Sedeći u sobi i misleći pozitivno ništa nećemo uraditi.
Ovom pobedom, Stiven Bredberi je postao prvi čovek sa južne hemisfere koji je na zimskim olimpijskim igrama osvojio zlatnu medalju. A ja sam odmah nakon prvog gledanja ove priče, stekao uzora čiji primer će mi sigurno pomoći u raznim životnim bitkama koje me čekaju.

Нема коментара:

Постави коментар

Ovdje upišite vaš komentar, pitanje ili poruku: